27 mei 2006

De onrechtmatige parkeervergunningen

De VVD van Anton Pieck-stad heeft schriftelijke vragen gesteld aan het College van Burgemeester en Wethouders ten aanzien van de parkeervergunningen voor in de stad wonende prinsen en hun echtgenotes.
In afwachting van beantwoording van de vragen is hier op dit moment weinig aan toe te voegen.

Het is goed om te zien dat ook de liberalen zich geen onterechte terughoudendheid in een dergelijke zaak toestaan, en de reacties tonen, hoewel soms wat erg grof, hoe Nederlanders werkelijk denken over hun monarchie.
Media laten nog wel eens een onderzoekje uitvoeren waaruit steun voor de monarchie zou blijken, gezien diverse fora, lijkt die steun er toch vooral te zijn voor de nationale feestdag an sich, niet zozeer voor de verjaardag van een oud-monarch.
Zorgelijk is nog wel dat menigeen DENKT dat het hier NIET gaat om een belangrijke zaak. Nog eens: Het gaat hier WEL om een uiterst belangrijke zaak:
De monarchie staat symbool voor veel archaïsche en onrechtvaardige zaken die nog voortrotten in ons land. De parkeervergunningenkwestie laat dit juist duidelijk zien: immers WIE verleende deze vergunningen, wie werkte hier aan mee, wie boog en zweeg? Wie dacht niet na, wie stelde het belang van enkelen boven het algemeen belang? Er IS nog een kleine groep mensen, daadwerkelijk bestaande personen, die meewerkt aan de instandhouding van oud onrecht.
Over onze moderne, levendige, innoverende maatschappij, een heerlijke soep, ligt de monarchie als een dikke muffe laag gestold vet.

Lees de precieze vragen zoals gesteld op de site van de VVD en geef desgewenst nog eens expliciet ook aan hen uw reactie.

Enkele fora:
Volkskrantblog
lokale nieuwszender AT5

en Google evt nog wat met parkeervergunning prinsen.