07 april 2006

Trix-Tapes, Margarita-tapes

Deze week natuurlijk veel opwinding rond de tapes van de de gesprekken tussen de monarch en mevrouw Margarita. Praatjournalisten Barend en Van Dorp presenteerden ze. De uitzending wordt aangeboden op internet maar is daar niet gemakkelijk te verkrijgen. Er moet ingelogd worden, waarvoor een talpa.tv account vereist is en vervolgens lijkt eea technisch niet in orde. Proberen: kijk hier. De tekstfragmenten die worden aangeboden zijn waardeloos (als in zonder waarde). De heer De Roy was hier vooraf al beducht voor zo meldt hij op zijn weblog, het door hem toegezegde commentaar op de uitzending is op dit moment nog niet verschenen.
Storm in een glas water? Wel interessant is dat ook hier geen misplaatst respect voor het koninklijk huis bestaat. Opvallend is dat de commerciƫle media zich bepaald niet onbetuigd laten waar het gaat om anti-monarchistische geluiden. Het zeer veel bekeken programma RTL-boulevard sneert regelmatig naar de monarchie bijvoorbeeld.
Dit is belangrijk omdat er een belangrijke weerstand overwonnen moet worden op weg naar de republiek, te weten de commerciƫle belangen bij het bestaande. Moet ook nog eens verder op ingegaan worden, nu maar even de links bezoeken om de bezoekcijfers voor dit soort items op te porren en de makers zo tot meer te stimuleren.