27 maart 2006

Strategieën: hoe naar Republiek Nederland

Het feit dat Nederland als een van de weinige geciviliseerde landen nog een monarchie is, is treurig en demoraliserend. Weg met onfrisse groepjes mensen van vroeger, op naar de Republiek Nederland. Leve rechtvaardigheid.
Over het waarom komen we hier zeker vaker terug, nu ook alvast eens een eerste aanzet tot: hoe.
Het lijkt duidelijk dat gekozen moet worden voor een professionele projectmatige aanpak. Beschreven moet dus worden de vele w's: wie wanneer wat waar gaat doen etcetera. Vervolgens de projectrisico's (deze zullen hooguit vertragend werken, dat Nederland ooit tot de moderne wereld zal toetreden is wel zeker), de afhankelijkheden tussen de activiteiten, de resources, nog wat zaken en tenslotte een projectplanning.
Dergelijke projectplannen zijn er uiteraard al in aanzet. Deze moeten gepubliceerd gaan worden. Dat komt.
Alvast even wat over de benodigde strategieën, dus de beredeneerde keuze voor bepaalde (soorten) acties.
2 soorten actie: 1. tonen van banaliteit monarchen 2. laat zien wat nodig is om de republiek op redelijke termijn te realiseren 3. waarom (de rechtvaardige republike versus misselijkmakende monarchie)
.Voorbeeld monarchie banaal
Veel liever beperken we ons natuurlijk tot categorieën 2 en 3, maar pragmatisch en resultaatgericht als we zijn zien we in dat 1 noodzakelijk is. Liever besteden we geen aandacht aan de minkukels van de monarchie maar de banaliteit ervan tonen is noodzakelijk om het draagvlak voor de monarchie naar een meer realistisch niveau te brengen opdat politieke partijen weer kunnen gaan uitkomen voor de mening welke ze historisch en ideologisch gezien willen innemen. Dus: het moet bon ton worden om de republikeinse gedachte aan te hangen, ook bij BNers en grote groepen. Het zou lollig zijn als allerlei groepen toch werkelijk de hele monarchistische clownstroupe zouden zien als zodanig. Gaan we dus ook aan werken. Ook hier